JACK RUSSELL TERRIER

Tačka

Slika:malidon.si/ tačka

Jack Russell terier izvira iz Anglije,je majhen terier katerega prvoten namen je bil lov na lisice.V principu je bele barve 3/4 telesa,z barvnimi oazami(rjava,črna).Poznamo gladke kratkodlake in grobe dolgodlake. Pogosto ga zamenjujejo Parson Russell terier in Russell terier,kateri je kratkonoga pasma.

Jack Russell terier

Slika:feelgrafix.com /Jack Russell terier

V mednarodnih kinoloških društvih je Russell Terier poznan tudi kot Jack Russell Terrier.V osnovi se Jack Russel pogosto zamenjuje z drugimi malimi belimi terierji.

piki&tačka

Slika:malidon.si

Jack Russell ima širok razpon v višini (25-38 cm) Parson Russell je standarniziran na srednjo raven z standardno višino (30-36 cm), medtem ko je Jack Russell manjši (20-30 cm).

jrt

Slika:jackrussellterrierpet.com / jrt

Oba imata različne fizične normative,odvisno od standardov vzrejnih oz.pasemskih klubov.Jack Russell je energična pasma,inteligentna,odvisna od veliko vaje,gibanja in stimulacije.

Jack Russell Terrier

Slika:jackrussellterrierpet.com /jrt

J.R.T. je pasma relativno prosta zdravstvenih težav,izjema so težave z vidom,kar pa nadomesti z neverjetnim vohom. Po poreklu pasme,uporabljeno po častitem Johnu Russell-u v začetku 19 st ima slične začetke kot moderen Fox Terrier.

John Russell

Slika:www.jackdellamagnagraecia.it /John Russell

Jack Russell je šel skozi dokaj sprememb v letih vzrejanja,zaradi različne uporabe in pasemskih standardov kinoloških društev.

JRT.

Slika:www.wikiwand.com/jrt

Jack Russell  terrier se mnogokrat pojavlja v filmih,na TV in se je vpisal v zgodovino z drugimi znanimi psi.

film the artist

Slika:wwhan12.wordpress.com

 

V IZDELAVI

 

Comments are closed.